tiistai 17. heinäkuuta 2012

6. päivä Eckeröstä Maarianhaminaan

 Aamulla paistoi kauniisti aurinko, mutta taivaanrannassa näkyi hyvin synkkiä pilviä. Juuri, kun olimme saaneet kaikki tavarat pakkattua ja meinasimme hypätä pyörän selkään, alkoi sade. Oli kaksi vaihtoehtoa, joka lähdemme polkemaan sateessa kohti Maarianhaminaa tai lähdemme Leklandetiin, jonka ohi olimme kävelleet edellisenä iltana ja jonne lapset olivat siitä asti mankuneet. Koska sateessa polkeminen ei innostanut ja meillä ei ollut mitään erityisiä suunnitelmia Maarianhaminan suhteen, päätimme mennä Leklandetiin. Se olikin mukava paikka. Jalkapallohalliin oli laitettu 17 toinen toistaan hienompaa "pomppulinnaa". Kuvat puhukoon puolestaan.


 Pari tuntia humpsahti sukkelaan ja lapset tällä kertaa hikimärkiä. Sadekin oli lakannut ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Pienen välipalan jälkeen päästiin matkaan. Navigaattorin mukaan matkaa olisi edessä n. 37km. Osa oli samaa tietä kuin edellisenä päivänä. Välillä päätien vartta, mutta onneksi oli rauhallisempaakin pätkää. Pysähdyimme jälleen syömään Kattbyn kebab-ravintolassa. Siellä olimme syöneet edellisenäkin päivänä ja oli ainoa ravintola, jonka olimme nähneet matkan varrella. Ruoka oli maittavaa. Matka Maarianhaminaa meni joutuisammin kuin aiempien päivien matkat, koska tiet olivat tasaisempia. Ei tätä siltikään voi Hollantiin verrata... kyllä tällä lastilla 35km päivässä (tässä kunnossa) on jo saavutus sinänsä. Hollannissa ajoimme parhaana (lue pahimpana) päivänä reilut 70km.

 Joutsenkin liittyi seuraamme...

Maarianhaminaan pääsimme iltakuuden aikoihin. Majoitumme Solhemissa noin 3km etelään kaupungin keskustasta. Maarianhaminasta oli muuten yllättävän vaikea saada majapaikkaa, joten sesonki suosittelen ehdottomasti varaamaan sen riittävän hyvissä ajoin. Me aloimme varaamaan majoitus kolmisen päivää sitten ja kaikki hakukoneet ilmoittivat, ettei täältä löydy mitään vapaata majoitusta. Laitoin lopulta sähköpostia kolmeen paikkaan ja Solhemista vastattiin heti, että perhehuone vielä löytyisi. Kaksi muuta eivät vastanneet ollenkaan, joten ilmeisesti heilläkään ei ollut tilaa. Majoitusyrittäjät kyllä vastaavat sähköposteihin kiitettävän hyvin. Jos laittoi varauskyselyä, niin yleensä jo muutamassa minuutissa tuli vastaus.
Illalla olimme sen verran väsyneitä, ettemme lopulta päässeet edes paikan uimarantaa katsomaan. Lapset pääsivät tietokoneelle pelaamaan...
Huomenna klo 13.45 lähtee Silja Europa kohti Turkua ja siinä pitäisi meidän olla mukana. Maarianhaminan nähtävyydet jäävät vähälle, kun satamassakin pitäisi olla tuntia aiemmin. Mutta Pommern ja merimuseo täytyy lapsille esitellä. Ehkä me tulemme tänne uudelleen -autolla.

1 kommentti:

Malli45 kirjoitti...

Pompputaivas näytti kivalta ja hvä ratkaisu olla siellä ;)