sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

3.päivä Brändöstä Bomarsundiin

 Puolenpäivän aikaan jatkoimme matkaa. Oli sääli jättää paratiisisaari, mutta oli jatkettava matkaa ja saarellekin oli tulossa englantilaisia mökkiläisiä.
Pyöräilymatkaa oli n. 16km Åvasta Torsholmaan, josta lähti yhteysalus Hummelvikiin Vårdön kuntaan.Matkalla oli kauniita maisemia ja armoton vastatuuli... Aurinko sinänsä paistoi, mutta tuuli teki matkanteosta hivenen raskasta. Lisäksi emme ole vieläkään törmänneet niihin kuuluisiin tasaisiin teihin, minkä vuoksi Ahvenanmaata kehutaan :) Torsholman satamassa tapasimme joutsenperheen.

  Yhteysalukseen oli paljon tulijoita. Autojakin pakattiin kahteen kerrokseen. Pyöräilijöitä oli pari-kolmekymmentä. Hummelvikista jatkoimme matkaa kohti Bomarsundin linnoituksia ja Puttes campingia, josta olimme varanneet yöpymismökin. Ero aution saaren mökkiin ja leirintäalueen mökkikylään oli melkoinen, vaikkei Puttes campingissä mitään vikaa ollutkaan.
 Viimeistä lossimatkaa ennen Bomarsundia jouduimme hiukan odottelemaan, kun lossi odotti Maarianhaminasta (?) tulevaa ambulanssia. Apu ei kyllä kovin nopeasti ehdi perille syrjäseuduille, toivottavasti ei ollut kovin vakavasta kysymys.

 Leirintäalueen mökit olivat hintaansa nähden ihan hyviä. Tänne olisi viisi mahtunut nukkumaan, vessat ja suihkut löytyivät lähistöltä ja saunaankin olisi erimaksusta päässyt. Lisäksi läheisessä kahvilassa sai maistuvaa ruokaa ja aamupalaksi ahvenanmaan pannukakkua :)

 Leiriytymisen jälkeen kävelimme katsomaan linnoituksia ja melkein kajautettiin Oolannin sota oli kauhia... Emme oikeastaan kukaan olleet tajunneet,kuinka isosta rakennelmasta on kyse. Suurella ylivoimalla se kuitenkin tuhottiin ja valloitettiin muutamassa päivässä.Aamulla heräsimme vesisateeseen. Ei auttanut kuin pukea sadevaatteet päälle ja pyörän satulaan. Ensimmäinen etappi tosin oli vain 200m päässä oleva kahvila. Ja kas kummaa aamupalan aikana sade taukosi ja jatkui vasta illalla, kun olimme päässeet perille!

1 kommentti:

Malli45 kirjoitti...

Paljon olette nähneet ja kokeneet!
Monta "rumaa ankanpoikastakin" ;)

Onpa taas kamala robotinmerkki...