tiistai 17. heinäkuuta 2012

4. päivä Bomarsundista Godbyhyn

 Vaikka päivä valkeni sateisena, sade taukosi. Bomarsundin linnoituksen laajuus paljastui vasta, kun jatkoimme matkaa. Sortuneita perustuksia oli pitkin matkaa molemmin puolin teitä. Ranskalaisten hyökkäys linnoitusta vastaan oli alkanut tmän tornin tuhoamisella.

 Maisemia tornin laelta.

 Matkalla pysähdyimme Kastelholman linnaan ja kotiseutumuseoon. Alueella oli myös vankilamuseo, joka Otsoa etenkin ovasti kiinnosti. Tähän telineeseen sidottiin vangit...

Pihalla tapasimme pariisilaisen nuoren miehen nojapyörineen, joka oli lähtenyt liikkeelle viime vuoden elo-syyskuussa, 12000km oli tähän asti takana. Pikkuhiljaa oli suuntaamassa kotia kohti.

 Isoäidin aikaisia isoäidin neliöitä Jan Karl-kotiseutumuseossa.

 Pelargonia ikkunalla samassa paikassa.

 Kastelholman linna on entisöity hienosti. Olen käynyt täällä parikymmentä vuotta sitten ja muistini mukaan paikalla oli lähinnä erilaisia seiniä. Linnasta on hienot näkymät ympäristöön ja sisällä oli rakennettu puisia kulkutelineitä entisajan mukaan.Näitä portaita noustessa oli melkein pakko pistää silmät kiinni ja pitää tiukasti kaiteesta kiinni... Ylhäällä helpotti, kun ei tarvinnut kävellä ns. tyhjän päällä.
 Vanha kivääri mikä lie oli ampuma-aukossa. Tähtääminen on ollut varmaan hivenen hankalampaa...


 Otso ritarin kypärässään... Varokaa tai lyön kaulan poikki!

Prinsessa Vilja

Jan Karlsgårdenin pihalla oli monenmoista eläintä. Mihin lie lapset matkalla mustalla tammallaan?

Linnasta jatkoimme matkaa Godbyhyn, missä majoituimme urheilukeskukseen. Paikka oli sinänsä kiva, tosin hieman likainen, mutta nukuimme isossa huoneessa, jossa oli neljä kerrossänkyä. Varmasti esim. luokkaretkeläisille hyvä kohde. Valitettavasti uimahalli on aina heinäkuussa kiinni... Idrottscenterissä vaikutti olevan kesätöissä lähinnä lukioikäisiä poikia. Respassa ollut poika puhui kanssame oma-aloitteisesti suomea.

1 kommentti:

Malli45 kirjoitti...

Mielenkiintoinen seikkaulu antaa näköjään teille kaikille jotain speciaalia!
Hienoja paikkoja!