tiistai 17. heinäkuuta 2012

5. päivä Godbystä Eckeröhön

 Idrottscenterin huoneesta. Otsokin sai nukkua yläsängyssä, eikä ihme kyllä tullut reunan yli alas. Monesti aiemmin on nukkunut niin liikehtien, etten ole aiemmin uskaltanut antaa yläsängyssä nukkua.

Juhannussalkoja näkyi vielä siellä täällä. Lapset niitä ihastelivat.

 Mansikoita voidaan myydä näinkin: tien viereen vain mansikkarasiat rahakipon kanssa. Oli itseasiassa ainoa paikka missä tien vieressä oli mansikoita myytävänä. Yhdessä toisessa paikassa myytiin perunoita samalla tapaa. Yllättävän vähän oli kaikenkaikkiaan teiden varsilla mansikkakylttejä. Tämän reitin varrella oli muutama mainos, mutta niissäkin oli aina puhelinnumero, johon olisi pitänyt soittaa. Kahviloita ja ravintoloita,kaupoista puhumattakaan oli koko reitin varrella varsin vähän. Tai sitten ne olivat menneet jo kiinni.
Tie Godbystä Eckeröhön oli varsin tylsä. Välillä toki maalaismaisemaa, mutta pääosin erilaista metsää. Lisäksi varsin pitkä matka jouduttiin ajamaan päätien vartta pitkin. Vaikka tiessä  onkin leveä piennar, ei tunnu kivalta, kun autot pyyhältävät ohitse 90km/h. Autoilijat kyllä kiertävät pyöräilijät kaukaa, siitä heille kiitos.

Eckerössä majoituimme työkaverin suosituksesta  Granbergin vierastalossa. Varasimme huoneen niin myöhään, että mökit ja torppa oli jo varattu. Jouduimme ottamaan kaksi pientä huonetta. Lapset päättivät nukkua kahdestaan toisessa ja olivatkin hyvin reippaita. Vilja laittoi huoneen kauniiksi, kattoi heille iltapalaksi  Prinsessa-keksejä, viinirypäleitä ja pillimehut. Olin varma, että Otson rohkeus pettää viimeistään nukkumaan mennessä, mutta sinne nukahti kumpikin ja aamulla heräsivät!

 Näkymä huoneen ikkunasta. Alue rajoittuu riista-alueeseen. Aidan takana olisi liikkunut saksanhirviä, peuroja, strutseja ja villisikoja, mutta eipä niitä juuri näkynyt. Pihalla oli kyllä lauma ankkoja ja lähistöllä kukkokin kiekui.
Iltasella lähdimme kävellen käymään vielä Käringsundissa .  Sinne oli matkaa 1,5km tietä pitkin. Kaunista siellä oli, mutta liikaa ihmisiä... En ehkä haluaisi kovin pitkään viettää lomaa ihmispaljouden keskellä.


Venesatamaa.

 Takaisin kävelimme lähempänä rantaa kulkevaa luontopolkua pitkin. Matkan varrella oli toinen toistaan hienompia linnunpönttöjä, joita erimaalaiset taiteilijat olivat tehneet. Olisikohan tuollaisessa kerrostalossa kiva asua?

 Tai tällaisessa kahvipannussa?

Tai radiossa? Saakohan kaupan päälle musiikkia?
 
 Vanhoista Peltosen suksista tehty linnunpönttö on myös hauska.
 Tähän pönttöön tarvitaan ainakin rakastunut lintupariskunta.


 Valitettavan epätarkka kuva, mutta tämä on tehty vanhasta matkalaukusta tai ehkä ompelukoneenlaukusta.

Granbergin gästhem vielä ulkoa päin. Meidän toisen huoneen ikkuna on tuolla ylhäällä aukioleva.

1 kommentti:

Malli45 kirjoitti...

Reippaita pikkumatkalaisia! On se varmaan ollut jännittävää nukkua kahdestaan oudossa paikassa ;)

Hauskoja linnunpönttöjä! Just laitoimme mun vanhat Peltose romukuormaan...

Kelpuuttaakohan tuo robotti jotain sinnepäin, kun ed en kllä todella nähnyt mitä siinä luki, melkein sama tässä.