perjantai 5. elokuuta 2011

Efteling!!!

Kun koko reissua lähdimme suunnittelemaan, mies aika pian muisti lukeneensa Moottorilehdestä jutun Euroopan parhaista huvipuistoista. Top 5 listalla oli paikka nimeltä Efteling. Suomenkielisiltä sivuilta ei löydy juuri mitään tietoa kyseisestä paikasta. Puiston nettisivujen perusteella paikka vaikutti mielenkiintoiselta. Reittivalinta siis tehtiin varsin pitkälti sen perusteella, että Eftelingiin oli päästävä.

Aamulla ajoimme siis 10 km Dongenista Kaatsheuvel-nimiseen kylään, jossa huvipuisto sijaitsee. Olimme jo kauan sitten varanneet Efteling Hotel:ista majoituksen, päätimme kerrankin elää todella leveästi ja ottaa kunnon teemahuoneen. Hotellin löytäminen on hieman hankalaa, mutta muutaman erehdyksen jälkeen löysimme perille,.saimme respasta päiväliput huvipuistoon ja aamiaskupongit. Huone vapautuisi vasta kolmen jälkeen. Ja ei muuta kuin hurvittelemaan.


Keinukarusellissa
Ikärajat olivat selvästi löysempiä kuin Suomessa. En usko, että Otso olisi näin vauhdikkaaseen keinukaruselliin kotimaassa päässyt. Samoin joihinkin muihin laitteisiin oli pääsy kaikkein pienimmilläkin ja vaikkei vauhti ollutkaan päätä huimaavaa, niin niissä oli varsin pelottavaa musiikkia ja pimeää.


Tämä kuva on unimaailmasta. Yritän myöhemmin päivittää laitteiden oikeat nimet. Aivan upea kokemus. "Laitteet" ovat täynnä pieniä yksityiskohtia ja tekniikkaa. Kaikki liikkuvat johonkin suuntaan ja osa varsin monimutkaisesti. 
Unimaailman keijuja

Satumetsässä
 Satumetsä pelkästään oli kooltaan Muumimaailmaa vastaava. Siellä oli näkemistä pitkäksi aikaa. Jo pelkästään siellä olisi saanut menemään koko päivän, jos olisi osannut hollantia. Metsässä nimittäin oli esitelty paljon eri satuja: Grimmin veljesten tarinoita, HC Andersenia ja muita perinteisiä satuja. Osassa oli vain liikkuvia hahmoja, mutta toisissa koko satu tuli luettuna.




Efteling Hotel

 Hotelli oli varattu hyvissä ajoin. On itse asiassa mielestäni yllättävää, että huvipuistolla on kyllä englanninkieliset nettisivut, mutta läheskään kaikkia asioita ei sieltä löydy. Kuten hotelli nettivarausta. Joten olin tehnyt sen hollannin kielellä :) Kaikkein mielenkiintoisimmat teemasviitit oli jo varattu, tasapuolisuuden nimissä en halunnut ottaa prinsessahuonetta, joten päädyimme Nothern lights-huoneeseen. Ja täytyy sanoa, että vaikka tämä paljon maksaakin, niin kokemus se on tämäkin....

igluhuoneessa
 Huvipuistoa ei millään ehdi päivässä kokemaan kokonaan. Yritämme aamulla mennä sinne  vielä pariksi tunniksi ennen kuin jatkamme matkaa. Ajamme oikeastaan suoraan kohti pohjoista eli lentokenttää. Yhden yön vielä viivymme matkalla, viimeisen yön lentokentällä ja maanantaina lennämmekin jo kotiin.

3 kommenttia:

Malli45 kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää mahtavalta paikalta! Katsoin heidän omiltakin sivuiltaan.
Hotellihuone on jännittävä!
Luin taas Mummille näitä! Hyviä loman loppupäiviä!

Anonyymi kirjoitti...

Onko sulla oma läppäri mukana vai Notepad tai vastaava? Olen ajatellut ostaa itselleni Notepadin, sillä voisi sitten omaa blogia päivittää vaelluksilta - ilman polkupyörää - tosin ;-) t. rampa vaeltava tohtori

Pluto kirjoitti...

Mulla on miniläppäri, Ipadista haaveilen... Melkein joka hotellissa on ollut ilmainen Wi-fi, josta olen saanut päivitettyä blogia. Hommaa vain niin saadaan sun reissuja seurattua reaaliajassa...