maanantai 1. elokuuta 2011

Aurinkoa, aurinkoa


Junassa on kivaa matkustaa
Kun aamulla saimme pyörien suhteen asiat kuntoon, oli aika lähteä nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Olimme suunnitelleet lähtevämme eläintarhaan, mutta hotellin omistaja sai meidän houkuteltua meren rannalle Zandvoortiin. Kävelimme keskusrautatieasemalle, hyppäsimme junaan ja ajoimme rannalle. Otson mielestä hiekka oli kuin Thaimaassa, mutta vesi ei kyllä ollut kovin lämmintä. Mutta silmin kantamattomiin vaaleaa, pehmeää hiekkaa. Rannasta päin kaupunki näytti kuin Itä-Saksasta reväistyltä. Vähän kauempana oli sieviä taloja ja paljon pieniä pensionaatteja. Aika monien ovessa oli "täynnä"-kyltti, joten Euroopan lomalaiset ovat sinnekin rynnistäneet.



Vilja laulaa unilaulua "nukelleen"




unamatkalla Haarlemista Zandvoortiin näimme hienoja nummimaisemia ja metsää(!). Päätimme pistäytyä siellä ennen kotimatkaa, mutta lopulta kävelimme koko viiden kilometrin matkan seuraavalle juna-asemalle. Lapset matkustivat tyytyväisinä pyöräkärryssä. Heillä tuntui olevan kärryssä mukavaa, leikkivät yhdessä ja keksivät kaikkea kivaa.
Koska emme siis päässeet pyörän selkään vielä tänään, niin kävelimme ainakin 15km yhteensä päivän aikana. Matka sekin...



Ja pinkit renkaat!

Hollantilaista pyöräilykulttuuria ei vain voi olla ihastelematta. Pyörätiet ovat aivan loistavia!!! Pyöriä on moneen lähtöön. Pääsääntöisesti Amsterdamin alueella ihmiset liikkuvat mummopyörillä. Tämän päivän reissulla näkyi aika paljon myös ns. parempia pyöriä, maantie- ja maastopyöriä. Useimmat merkit ovat meikäläisille täysin tuntemattomia, ilmeisesti paikallisia merkkejä. Tunnettuja merkkejä näkee varsin vähän. Mutta lujaa ja kevyen näköisesti täkäläiset pyörillään painelevat. Ilmeisesti heillä on rautainen kunto. Kypärää eivät kaupunkilaiset käytä ollenkaan, eivät edes lapsilla. Sen sijaan lähes kaikilla kuntopyöräilijöillä on kypärät päässään. Onkohan hollantilaisilla paljon aivovammoja? Luulisi kaupunkinopeuksissa juuri päävammoja tulevan helposti. Autot kyllä kunnioittavat pyöräilijöitä käsittämättömän hyvin. Monesti tuntuu, että pyöräilijä on täällä katujen kuningas. Meinaavat nimittäin välillä ajaa jalankulkijoidenkin päälle.


Tyylikäs kaupunkipyörä
Tämmöinen kukkakori olis hieno

Monenmoisia pyöriä on nähty, tänään tuli muutamia kuvattua. Iittalan kauppa on ihan keskustassa, sen edessä oli tänään sävy sävyyn sävytetty pyörä. Tuollaiset vaaleanpunaiset renkaat olis aika mahtavat.


Söpö lastenpyörä, etenkin polkimet

2 kommenttia:

Malli45 kirjoitti...

Hienoa, että teillä oli mukava päivä!
Toivotaan, että matka jatkuu hyvissä merkeissä!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pyöräkärry onkin samalla siis lastenkärry. Aika näppärää. Kävellenkin kunto kasvaa. Luulisi että tuollaiset lastenpolkimet kävisivät kaupan Suomessakin. Asianne alkavat järjestyä. Hyvä juttu! T: Anu