maanantai 18. heinäkuuta 2011

Varustautumista

Pikku hiljaa alkaa olla retkivermeet kunnossa. Kävimme shoppailemassa pyörälaukut viikko sitten. Mukaan tarttui Ortliebin City-mallin takalaukut.  Olivat Partioaitassa 20% alennuksessakin. Lisäksi ostettiin saman valmistajan tankolaukku .Loput tavarat olisi tarkoitus mahtua pyöräkärryyn Otson seuraksi.

Lentokonetta varten hommasin pari isoa "rinkankuljetussäkkiä". Toiseen pakataan pyörälaukut, toiseen lastenistuin. Se täytyy varmaan topata vaattenyssäköiden keskelle ettei hajoa heittelyissä. Vaatteiden suhteen pyrimme pärjäämään hyvin vähällä. Nyrkkipyykkinä pestään pyöräilyvaatteet päivittäin, vähän siistimpää iltoja varten. Lasten vaatteet menee onneksi pienempään tilaan.

Omat pyörät olemme päättäneet ottaa mukaan. Blue1:lta varasin jo paikatkin kolmea pyörää varten. 45e maksaa suuntaansa yksi pyörä. Ei kovin halpaa... Etenkin, kun meilläkin saisi olla yhteensä 80kg matkatavaraa ja yritämme pärjätä alle 20kg. Mutta kyllähän se pyörien vuokraaminenkin maksaa.

Sepon pyörä on Meridan hybridi.Taitaa olla jo viitisen vuotta vanha, mutta hyvin pelittää. Sen perään tulee Chariotsin pyöräkärry.Meidän oma on viisi vuotta vanha ja kerran aiemminkin reissannut ulkomailla. Nimittäin Maltalla ihan uutena. Silloin kyydissä oli Vilja, nyt sinne pääsee Otso ja osa tavaroista. Vilja on pyörä on keväällä ostettu Specializedin lastenpyörä. Pääosin hän kulkee kuitenkin Katin pyörän perässä hinauksessa.

Otsoa varten tulee mukaan myös lastenistuin, on helpompi välillä vaihtaa paikkaa. Katin pyörä on vielä vähän auki. Tarkoitus oli alunperin ottaa mukaan lähes 20v. vanha, mutta hyvin palvellut Wheeler, mutta löysin pikkusiskoni pyörän iskän luota ja saatan ottaa sen mukaan. Se on Niskihin hybridi. Ikää silläkin jo useita vuosia, mutta hyvä pyörä sekin on.


Ensimmäiset kaksi yötä olemme Amsterdamissa. Sieltä varasin iskän suositusten perusteella Hotelli Fitasta kaikkein suurimman 27m2 huoneen. Yksi lisävuode saadaan huoneeseen, pahoittelivat kun ei ollut toista enää vapaana. Meinasin meilata takaisin, että samassa sängyssähän me melkein aina nukutaan, kaikki neljä.

Pikkuhiljaa alkaa olla joitain reitti/paikka suunnitelmia. Yhdeksi yöksi on hotelli varattu matkan loppupäästä ja  viimeinen yö ollaan jossain lentokenttähotellissa. Sitä en ole vielä selvitellyt. Lento Suomeen lähtee aamupäivällä, joten paras olla heti aamusta lentokentällä kaikkien tavaroiden ja pyörien kanssa.

3 kommenttia:

Pluto kirjoitti...

Toimisikohan tämä nyt?

Malli kirjoitti...

Kokeilen!

Malli kirjoitti...

Onnistui ;)
Onko reitti selvä?
Voitko saada sen tänne vai laitatko matkan edistyessä?